fbpx
Gratis patroon, Haken, Scheepjes

Heerlijk gehaakte omslagdoek

Het is alweer enkele weken geleden dat ik op vakantie aan de slag ging met het leuke gratis patroon van Annelies Baes: http://vicarno.com/2015/06/gratis-haakpatroon-its-a-sunny-day-shawl/

Ik koos 5 kleurtjes uit het Stone Washed garen van Scheepjes. Stone Washed is een heerlijk zacht gemeleerd garen. Het is samengesteld uit 78% katoen en 22% acryl. Een bol weegt 50gr en heeft ong. 130 meter garen. Ik gebruikte haaknaald nr. 4 voor dit patroon.

Het haken gaat verbazend snel. De laatste rij, met de picotjes, heb ik niet gedaan. Ik vond ‘m mooier zonder. Ik was zo blij met het resultaat dat ik er nog ’n tweede heb gemaakt, in andere Stone Washed kleurtjes. Het patroon is eenvoudig, zeer goed uitgelegd met tekst en schema. Ook geschikt voor beginners. Je kan het ook makkelijk aanpassen aan je eigen wensen, minder kleuren of meer kleuren. Een paar extra rijtjes zodat hij groter wordt. Zeker ook een patroon dat ik ’n ga uitproberen met warme Malabrigo wol voor een winterversie.
Ik heb telkens 3 bollen gebruiken van de basiskleur, en 1 bol van elke contrast kleur (daar had ik dan nog wel wat over).

En dan nog dit: wolwereld is op zoek naar leuke projecten gemaakt van Scheepjes Stone Washed garen. Je kan je foto’s posten op onze speciale facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/StoneWashedWolwereld/

www.wolwereld.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Volg onze Facebook pagina om geen enkele update te missen!