fbpx
Boeken, Patronen

Sokken breien: Soxx book

Het Soxx boek is jouw ideale gids met vele patronen om vrolijke kleurrijke sokken te breien!

Niet voor saaie sokken!

Kerstin Balke

Wie bij zelfgebreide sokken nog steeds denkt aan saaie grijze of donkerblauwe sokken heeft het helemaal mis. Zelfgebreide sokken zijn weer helemaal hip en zeker niet saai.

Soxx boek sokken

Sokken breien is geen tovenarij en niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Op een paar uitzonderingen na hoef je alleen in het rond recht te breien.

Zelfgebreide sokken zijn ook leuk om kado te doen en in de winter kan je niet zonder. Meer dan sokkenbreinaalden en een paar bollen wol heb je niet nodig en je project past in elke tas.

In dit dikke boek (188 bladzijden!) met harde kaft geeft ontwerpster Kerstin Balke tekst en uitleg bij maar liefst 26 leuke sokkenpatronen.

En dat mag je best letterlijk nemen want bij elke sok worden de gebruikte steken uitgelegd, staat een schema met het kleurpatroon en uitgeschreven instructies. Bovendien staat bij elke sok ook de instructie hoe je ze in een andere maat maakt (maat 36 tot 45 staan beschreven).

Achteraan in het boek staan alle basisinstructies: het materiaal dat je nodig hebt, de steken uitgelegd, de gebruikte afkortingen en de verschillende hielen die je kan breien. De uitgebreide uitleg zorgt ervoor dat je breiwerk zeker slaagt.

Ben je nog niet zo handig in het breien met 2 draden, maak dan eerst sokken met een streeppatroon en ga later met de kleine jacquardpatronen aan de slag.

De ontwerpster legt ook uit hoe je zelf patronen voor je sokken kan tekenen of op de computer maken. Zo kan je zelf super-originele sokken ontwerpen.

Op onze Pintrest pagina hebben we alle patronen verzameld die in dit boek beschreven zijn:

Waar wacht je nog op? De zomer is het ideale moment om je sokkenvoorraad op peil te brengen zodat jij deze winter helemaal hip voor de dag komt. Sokken projectjes zijn ook ideaal om mee op vakantie te nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Volg onze Facebook pagina om geen enkele update te missen!